Rezači i škarice za cigare

Rezači i škarice za cigare

Prvi korak u uživanju u vrhunskoj cigari jest stvaranje načina za povlačenje kroz cigaru pomoću jednog od brojnih alata za rezanje cigara. S oštrijim, čišćim rezom koji pruža najbolje povlačenje, odabir pravog rezača za cigare pomoći će u pružanju zadovoljavajuće pustolovine pušenja cigara. HumidorDiscount ovdje je da vam pomogne pronaći najbolji stil rezača za vas.

Vrste rezača

Postoji širok izbor alata za rezanje cigara, od kojih svaki daje jedinstven pogled na karakter cigare. Budući da se način rezanja vaše cigare u konačnici svodi na osobne preferencije, kratak pregled razlika između svakog od njih pomoći će vam da pronađete stil koji vam nudi najbolje iskustvo.

Giljotinski
Giljotinski rezač jedan je od najpopularnijih načina za rezanje cigara. Ti klasični rezači dolaze u vrlo raznolikom rasponu stilova i pružaju jednostavan i učinkovit način za rezanje vaše cigare. Giljotinske rezače također preferiraju mnogi ljubitelji jer giljotine obično uklanjaju najveći dio lista. To omogućuje produktivnije povlačenje.

Giljotinski rezači također vam daju fleksibilnost da odrežete onoliko puno ili malo glave cigare koliko želite. Međutim, to treba učiniti s velikom pažnjom jer odsijecanje prevelikog komada cigare može dovesti do odmotavanja omota cigare. Dobro pravilo kojeg se treba pridržavati jest da nikad ne režete preko ruba čepa, malog dijela lista koji prekriva vrh cigare. Samo potražite liniju ili linije oko vrha cigare i odrežite bilo gdje prije.Giljotine s jednom oštricom dugo su bile popularan izbor, ali imaju svojih nedostataka. Dok giljotine s jednom oštricom omogućuju brzo rezanje, ponekad mogu zgnječiti ili pokidati omotni list. Rezači za cigare s dvostrukom oštricom, međutim, režu s dvije strane kako bi se pritisak oštrica usmjerio na središte cigare, čime se smanjuje vjerojatnost oštećenja lista. Također je poznato da giljotine s jednom oštricom oštećuju svojeglave prste ako rezač nema oštricu koja se zaključava. Tako su giljotine s jednom oštricom ustupile mjesto svojim pandanima s dvostrukom oštricom kao rezač za cigare po izboru ljubitelja cigara diljem svijeta.

Većina rezača s dvostrukom oštricom rezat će do promjera prstena 50. Dakle, ako više volite cigare većeg promjera ili niz različitih veličina cigara, svakako potražite rezač koji će se prilagoditi većim promjerima prstena. Adorinijevi tanki keramički rezači sjajni su primjeri i režu do promjera prstena 70. Bilo da se radi o jednostrukoj ili dvostrukoj giljotini, bilo koji rezač s oštricama koje se zaključavaju poželjniji je kako bi se nesretni slučajevi sveli na najmanju moguću mjeru. Bez obzira na izbor giljotine, zapamtite da, što su čelične oštrice oštrije i tvrđe, to su veće šanse za uspjeh s urednim, čistim rezom.

Bušač za cigare
Jedan od najjednostavnijih i najprenosivijih rezača, bušač za cigare omiljen je ljubiteljima cigara u pokretu. Kompaktan i često opremljen privjeskom za ključeve, bušač za cigare olakšava rezanje vaših cigara kamo god vas putovanja odvedu.

Bušač za cigare jednostavno je kružna oštrica koja reže ili buši okruglu rupu na kraju cigare. Postavite oštricu na mjesto gdje želite napraviti rez, pritisnite i zakrenite. To je to! Budući da se vrši pritisak na kraj cigare, potrebno je paziti da se list ne pokida ili pukne. Kao i kod svakog drugog rezača, što je oštrica oštrija, to su bolji rezultati.Dostupne su različite veličine rezača za bušenje, a neki čak nude više veličina ugrađenih u jedan rezač. Adorinijev dvostruki bušač za cigare omiljen je jer nudi veliku svestranost sa svojim vrlo oštrim oštricama Solingen. Obožavatelji bušača za cigare uživaju u brzini i preciznosti rezanja, a neki tvrde da manje povlačenje omogućuje intenzivnije, usredotočenije pušenje. Međutim, neki ljubitelji cigara mogli bi ih izbjegavati zbog manjeg promjera bušača za cigare, za koji bi mogli smatrati da ograničava povlačenje i uživanje u pušenju.

Ljepota bušača za cigare u tome je što, posebno za veće cigare, možete napraviti više rezova koji se preklapaju kako biste stvorili veći otvor i poboljšali povlačenje s gotovo istim rezultatom kao kod giljotinskog rezača. Ta svestranost, u kombinaciji s manjim profilom, čini kvalitetan bušač odličnim višenamjenskim izborom za svakodnevne ljubitelje cigara.

Škare za cigare
Za mnoge ljubitelje cigara, škare za cigare nude najbolju kombinaciju stila, pokreta rezanja i nostalgije od svih rezača cigara. Ti tradicionalni rezači imaju zaobljene oštrice koje funkcioniraju slično kao obične škare, s dvije ručke koje se okreću kako bi se omogućilo rezanje dvjema oštricama. Omiljene za urede i salone, škare za cigare dolaze u raznim stilovima i veličinama. Za one u pokretu postoje čak i kompaktne, džepne škare za rezanje.Škare za cigare funkcioniraju gotovo isto kao i rezači s dvostrukom giljotinom, s dvije oštrice koje čine ravnu površinu iz koje se povlači. Mnogi rezači u stilu škara imaju velike ručke zbog kojih je rezanje brzo, udobno i jednostavno.

Iako se škare možda ne čine najpreciznijim načinom za rezanje cigare, uz malo vježbe, mogu biti iznimno zadovoljavajuće i jednako precizne kao bilo koji drugi stil rezača. Osiguravajući da su oštrice izrađene od oštrog, visokokvalitetnog materijala, škare za cigare pružit će vam mnoge sjajne pustolovine pušenja cigara.

V-rezač
V-rezač, također poznat kao mačje oko ili klinasti rezač, možda je najviše jedinstven od svih različitih vrsta rezača za cigare. Kao što mu ime govori, V-rezač izrezuje klin u obliku slova V iz kraja cigare. Namjera je da omogući povlačenje s većom površinom kako bi se duhan složenije susreo s nepcem. Iako se o tome raspravlja otkako je V-rezač bio rezač po izboru ljubitelja cigara pozlaćenog doba, izvan je rasprave to da V-rezač nudi jedinstveno iskustvo pušenja cigara drukčije od bilo kojeg drugog.

Tradicionalni V-rezači mogu biti prilično nezgodni za upotrebu, s oštricom s polugom koja se pritišće dolje kako bi se prerezalo preko vrha cigare. Mnogi su napravljeni za određeni raspon veličina i mogu oštetiti cigaru ako se ne upotrebljavaju precizno, osobito ako je oštrica za rezanje tupa. Za one koji su voljni proći kroz malo pokušaja i pogrešaka, kao i za one s nostalgičnom crtom, ti klasični rezači mogu biti nevjerojatno isplativi.


V-rezači doživjeli su preporod posljednjih godina s potpuno novim pogledom na njihov oblik i funkciju. Moderni V-rezači preuzeli su dizajn koji više nalikuje na popularne giljotinske rezače, nudeći iskustvo koje je puno lakše i svestranije od tradicionalnih V-rezača. Ti rezači imaju oštricu u obliku obrnutog slova V koja omogućuje čist i precizan rez jednim laganim pokretom.

Iako nisu za svačiji ukus, V-rezači mogu dodati vrlo zadovoljavajuću dimenziju ritualu rezanja cigare koju drugi rezači jednostavno ne mogu pružiti. Bilo da se radi o eleganciji tradicionalnih V-rezača ili elegantnom suvremenom izgledu modernih stilova, svijet V-rezača sigurno je vrijedan istraživanja.

Druge vrste rezača
Postoje mnogi različiti oblici rezača za cigare kojima su se ljubitelji cigara okrenuli tijekom godina, pri čemu svaki rezač nudi različite stupnjeve učinkovitosti. Od svrdla ili probijača koji jednostavno probuši rupu na kraju cigare do rezača s četiri, pet ili čak šest oštrica, opcije rezača naizgled su beskrajne.

Jedan je od najpopularnijih alternativnih rezača Multi-Tool, rezač za cigare koji nudi niz funkcija osim jednostavnog rezanja cigare. Mnogi od njih sadržavat će druge praktične alate, poput odvijača, otvarača za boce, vadičepa ili čak oštrice noža. Ti često kompaktni alati mogu sadržavati rezače u stilu bušača, giljotinske ili škare za cigare, zbog čega su idealni za ljubitelje cigara u pokretu koji vole biti spremni za svaku situaciju. Ako tražite alternativu giljotinskim ili rezačima za bušenje, onda postoji puno drugih vrsta rezača za cigare između kojih možete birati.

Rez iznad ostalih
Svaki stil rezača dat će vlastiti pečat vašem iskustvu s cigarama, stoga je uvijek poželjno eksperimentirati s različitim opcijama kako biste pronašli ono što vam najviše odgovara. Kad krenete birati rezač, zapamtite da su, bez obzira na vrstu, preciznost i oštrina ključne za uspješno rezanje cigara.

Sve cijene već uključuju PDV.. Besplatna dostava od 99,00 €. Za vrijednost narudžbe ispod 99,00 € primjenjuju se dodatni troškovi dostave. Precrtane cijene predložene su maloprodajne cijene.