Elie Bleu

Elie Bleu

Samo nekoliko elitnih proizvođača humidora dominira današnjim tržištem luksuznih humidora, a jedan od najcjenjenijih je Elie Bleu. Raskošnog stila, učinkovitog dizajna i izrađeni s najvećom kvalitetom, humidori i dodaci Elie Bleu savršen su vrhunski izbor za današnjeg modernog ljubitelja cigara.

Početak nečeg čarobnog
Priča o Elie Bleu počinje 1976. godine otvaranjem radionica Elie Bleu smještenih u Faubourg Saint Antoineu, središtu pariške industrije za izradu ormarića. Radionice, koje je osnovao Alain Berda, brzo su stekle ugled zbog svojih stručno izrađenih proizvoda napravljenih od najfinijih ručno odabranih vrsta drva, koje su pokazale izvanredan talent za intarziju.

Humidori Elie Bleu bili su posebno omiljeni među pariškom elitom koja voli cigare. Riječ je na kraju stigla do Sjedinjenih Država u najpovoljnijem trenutku. Procvat cigara iz 1990-ih tek se razmahao i bio je pravi trenutak da se Elie Bleu predstavi svijetu.

Ta globalna izloženost ubrzala je potražnju za humidorima Elie Bleu i omogućila tvrtki da otvori svoj prvi pariški butik 1997. godine. Alain Berda prodao je tvrtku 1998., ali sudbina Elie Bleu bila je određena. Do ranih 2000-ih, Elie Bleu bio je stalno rangiran među najboljim humidorima u svijetu i počeo je širiti proizvodnju na niz drugih proizvoda. Od navijača satova do kutija za nakit i više od toga, Elie Bleu briljirao je u stvaranju baštine svjetske klase za profinjene klijente svugdje.

Otvaranje nove radionice 2007. godine dalo je Elie Bleu veću fleksibilnost kako bi održao korak s potražnjom i dodatno proširio asortiman proizvoda te se usredotočio na održivost okoliša. Od 2019. godine tvrtka se više usredotočila na smanjenje emisija ugljičnog dioksida kako bi pomogla umanjiti učinke klimatskih promjena, a istovremeno sadi drvo za svaki prodani proizvod marke Elie Bleu.

S reputacijom luksuzne kvalitete pomiješane s osjećajem globalne odgovornosti, Elie Bleu i dalje je jedan od najcjenjenijih proizvođača humidora u svijetu danas. Štoviše, majstori radionica Elie Bleu ne spavaju na lovorikama, oni nastavljaju pomicati granice u dizajnu, stilu, tehnikama izrade i mašti.Proces Elie Bleu
Svaki humidor Elie Bleu mukotrpno je izrađen ručno, a svaki korak naglašava vrhunski majstor na vrhuncu stručnosti i sposobnosti. Razumijevanje procesa potrebnog za stvaranje tih zapanjujućih umjetničkih djela samo će doprinijeti razini zadovoljstva i zahvalnosti zbog posjedovanja humidora Elie Bleu.

Odabir drva
Za izradu humidora Elie Bleu upotrebljava se samo najfinije drvo, a ono najdragocjenije i najegzotičnije upotrebljava se za stvaranje zadivljujućih furnira Elie Bleu.

Dizajn proizvoda
Dizajnerski tim Elie Bleu spaja preciznu funkcionalnost s legendarnom raskoši i vještim uzorcima intarzije Eli Bleu kako bi stvorio humidore koji će izdržati test vremena konstrukcijom i stilom.

Intarzija
Zamršena vještina i strpljenje potrebni za spajanje pojedinačnih komada materijala, poput furnira ili sedefa, za stvaranje većeg dizajna ili slike, izdvajaju majstore Elie Bleu od ostalih. Iako nemaju svi humidori Elie Bleu intarziju, ona je postala kultni dio mističnosti Elie Bleu.

Izrada humidora
Humidori Elie Bleu oživljavaju pod vještinom majstora radionice, koji izrađuju i dorađuju svaki humidor ručno dok ne dođe što je moguće bliže savršenstvu.

Završne obrade
Nakon što se svaki humidor izradi, dorađuje se drvenim furnirom ili drugim materijalima, a zatim se polira kako bi mu se dao onaj završni dodir Elie Bleu prije izlaska iz radionice te mu je suđeno da postane dragocjena baština ponosnog ljubitelja cigara.

Humidori
Raznovrsna paleta vrhunskih humidora Elie Bleu nudi nešto za sve ukuse, od skromnih nenametljivih klasika do odvažno dizajniranih koji privlače pažnju i svega između. Svaki humidor baštinjene kvalitete upotrebljava najfinije materijale i dodatke kako bi se zajamčila optimalna klima za cigare.

Vanjski dio svakog humidora umjetničko je djelo za sebe, s prekrasno izrađenim završnim obradama i intarzijom koja nudi izuzetne detalje. Majstori Elie Bleu na raspolaganju imaju široku lepezu egzotičnog drva, uključujući bubingu, makassar, mahagonij, ebanovinu i jedan od specijaliteta Elie Bleu, platanu, omiljene među poznavateljima.Izgled i stil različitih modela humidora Elie Bleu uvelike se razlikuju. Od jednostavnih, ali elegantnih klasika do popularne serije Che, svaki donosi primamljiv sklad dizajna i funkcionalnosti. Serija Elie Bleu Medal nudi izvrstan primjer za to uz upotrebu obojenog gorskog javora, španjolske cedrovine i zamršene intarzije za stvaranje prekrasnog umjetničkog djela koje će poslužiti kao fini središnji dio svake prostorije ili ureda.Unutrašnjost humidora Elie Bleu jednako je dojmljiva. Španjolska cedrovina nanosi se s najvećom preciznošću kako bi pružila savršen dom za cigare. Suprotno uvriježenom mišljenju, Elie Bleu preporučuje da se voda ne upotrebljava za njihovu oblogu od cedrovine za povećanje vlažnosti. Izrada je tako kvalitetna da nije potrebna dodatna vlaga. Dodavanje vode također može oštetiti fino brušenu cedrovinu smanjujući učinkovitost humidora.

Ostali aspekti unutrašnjosti doprinose pouzdanosti i stilu svakog humidora, uključujući izdržljive šarke, obično od zlatne ili srebrne ploče. Te šarke pružaju izdržljivost i nesmetan rad poklopca, pomažući u osiguravanju savršenog brtvljenja. Mnogi humidori Elie Bleu uključuju atraktivne setove brave i ključeva za dodatnu sigurnost, kao i pregrade od cedrovine za bolje organiziranje cigara.


Svaki humidor Elie Bleu ima pozlaćeni ili posrebreni ovlaživač Elie Bleu koji pruža pouzdanu pasivnu kontrolu vlažnosti. Podesivi ventilacijski otvori nude veću fleksibilnost u prilagođavanju okoline kako bi odgovarala potrebama cigara. Samo dodajte destiliranu vodu, namjestite ventilacijske otvore na željenu razinu, a ovlaživač će učiniti ostalo. Elie Bleu uključuje više ovlaživača s humidorima većeg kapaciteta za bolju optimizaciju kontrole vlažnosti.

Higrometri s iglom marke Elie Bleu olakšavaju praćenje razina vlažnosti i, kao i kod ovlaživača, lako se pričvršćuju na donju stranu poklopca pomoću magneta. Lako čitljivi brojčanici mogu se provjeriti samo jednim pogledom, sa željenim rasponom relativne vlažnosti za cigare označenim radi praktičnosti.


Te značajke spajaju se kako bi stvorile idealnu mješavinu oblika i funkcije koje su učinile Elie Bleu jednim od najcjenjenijih i najuvaženijih proizvođača humidora na svijetu danas.

Humidori za cijeli život
Svaki humidor Elie Bleu kreacija je baštinjene kvalitete koja će se pokazati beskrajnim izvorom ponosa u kojem možete uživati cijeli život. Ako želite najbolje od stila i funkcionalnosti koje su stvorili obrtnici na vrhuncu svojih moći, neka Elie Bleu postane vaš odabrani humidor već danas!


Sve cijene već uključuju PDV.. Besplatna dostava od 99,00 €. Za vrijednost narudžbe ispod 99,00 € primjenjuju se dodatni troškovi dostave. Precrtane cijene predložene su maloprodajne cijene.