Upaljači

Upaljači

Upaljači su izvor plamena, ali također mogu unijeti dašak stila ili čak uzbuđenja u iskustvo pušenja cigare. Dolaze u svim oblicima i veličinama, dizajnirani za različite namjene prilagođene posebnim potrebama pušača cigara i lula. Iako će osobne preferencije u konačnici odlučiti o vašem izboru upaljača, postoji nekoliko točaka interesa koje će vam pomoći da odaberete pravi upaljač za sebe.


Vrste upaljača
Svaki upaljač nedvojbeno će pružiti u najmanju ruku dovoljan plamen za paljenje vaših cigara, ali nisu svi upaljači idealni za paljenje cigara. Upaljači općenito spadaju u jednu od dvije kategorije: benzinski ili butanski. Uz cigare je poželjno upotrebljavati samo jedan.

Benzinski
Benzinski upaljači, poznati i kao upaljači s tekućinom, nude jednostavan sustav paljenja koji kombinira benzin, kremen i fitilj. Taj klasični dizajn čini te vrste upaljača jednostavnima za upotrebu i izdržljivima. Mnogi dizajni benzinskih upaljača, kao što je kultni upaljač Zippo, mogu pružiti pouzdan plamen otporan na vjetar. Iako ti upaljači imaju svoje prednosti, ostaci od benzina mogu negativno utjecati na okus duhana. Stoga se benzinski upaljači ne preporučuju za paljenje cigara ili lula.

Butanski
Za razliku od benzinskih upaljača na bazi tekućine, ovi upaljači upotrebljavaju plin pod tlakom gotovo bez mirisa i okusa. Zato su opcija čišćeg sagorijevanja koja će imati manji učinak na vaše cigare, tako da možete bolje uživati u svim suptilnostima duhana. Butanski upaljači imaju ili tradicionalno paljenje na kremen ili današnji uobičajeni piezoelektrični sustav. Također nude širi raspon stilova među kojima možete birati. Međutim, budući da su svi butanski upaljači pod tlakom, mnogi neće učinkovito funkcionirati na visini od otprilike 3000 metara ili više. Dakle, ako to ulazi u obzir, trebat ćete upaljač namijenjen za veće nadmorske visine.

Postoje i butanski upaljači koji su dizajnirani posebno za cigare. Ti upaljači za cigare često imaju šire ili višestruke plamenove kako bi bolje pokrili površinu potrebnu za pravilno paljenje cigare. Također mogu imati veće spremnike goriva, prozorčiće za razinu goriva, ugrađene rezače i bušače za cigare ili čak sklopive giljotinske rezače. Jedan je od nedostataka upaljača za cigare to što te dodatne značajke mogu učiniti upaljače većima i težima te kao posljedicu manje praktičnima za nošenje.Nekoliko nedostataka koje butanski upaljači mogu imati daleko su nadmašeni njihovim prednostima i oni pružaju najbolje od oblika, funkcije i praktičnosti. Većina svih upaljača za cigarete koje nudi HumidorDiscount butanski su upaljači koji se mogu ponovno puniti, što vam daje dinamičnu kolekciju visokokvalitetnih opcija upaljača među kojima možete birati.

Stilovi plamena

Kako su se butanski upaljači razvijali, tako su se razvijali i dostupni stilovi plamena. Svaki stil daje jedinstveni aspekt paljenju cigara, dajući vam niz opcija koje će najbolje odgovarati vašem ukusu.

Meki plamen

Ovo je tradicionalni stil plamena koji se nalazi i na kremenom i na piezoelektričnom tipu upaljača. Budući da većina mekih plamena nije otporna na vjetar, upaljači koji upotrebljavaju taj stil plamena najbolji su za unutarnju upotrebu. Ako zanemarimo to ograničenje, upaljači s mekim plamenom mogu dati dašak elegancije i nostalgije iskustvu s cigarom. Luksuzni S. T. Dupont Ligne vrhunski je primjer.

Bez plamena

Upaljači bez plamena upotrebljavaju jedinstveni element grijaće spirale otporne na vjetar koja emitira toplinu s malo ili bez plamena. Nažalost, dizajn općenito ne funkcionira dobro s cigarama. Nedostatak plamena može dovesti do složenijeg procesa paljenja cigare i, zauzvrat, bržeg sagorijevanja goriva. Iako postoje upaljači bez plamena dizajnirani za cigare, grijaći elementi često mogu biti poremećeni padajućim pepelom i otpacima iz cigare. Stoga se upaljači bez plamena općenito ne preporučuju za upotrebu s većim cigarama, ali nude izvrsnu opciju za paljenje vaših omiljenih cigarilosa.

Baklja

Daleko najpopularniji izbor za ljubitelje cigara danas, upaljači s bakljom nude snažan mlazni plamen. Usmjerenija toplina čini ravnomjerno paljenje cigara brzim i lakim. Njihova visoka otpornost na vjetar također čini upaljače s bakljom, kao što je adorinijev popularni mlazni upaljač, najboljom opcijom za upotrebu na otvorenom. Mnogi upaljači s bakljom imaju više mlaznih plamenova za učinkovitije paljenje cigare. Neki od tih upaljača imaju dva ili više plamenova i mogu upotrebljavati butansko gorivo malo brže od uobičajenih upaljača. Stoga je najbolje uvijek imati dodatnu limenku vrhunskog butana pri ruci.

Kad odlučujete o stilu plamena koji vam najbolje odgovara, svakako razmislite o tome gdje biste najčešće mogli uživati u svojim cigarama; hoće li to biti vani? Unutra? Na višim mjestima? Je li vjetrovito itd.

Održavanje upaljača
Bez obzira na stil upaljača za ponovno punjenje koji odaberete, povremeno ćete morati održavati upaljač kako biste osigurali njegovu neprekidnu učinkovitost i dugovječnost. Neki od artikala koje biste mogli imati pri ruci uključuju:
- Gorivo: Butan (plin) ili benzin (tekućina) vrhunske kvalitete
- Kremen: Upotrebljavajte samo pravilnu veličinu za svoj model upaljača
- Fitilj: Upotrebljava se samo za benzinske upaljače
- Mali odvijač: Za veću jednostavnost u podešavanju plamena, uklanjanju poklopca goriva, mijenjanju kremena i odzračivanju spremnika za gorivo
- Krpa za poliranje: Za održavanje upaljača čistima i izvrsnog izgleda

Održavanje upaljača brzo je i jednostavno. Za punjenje butanskog upaljača, na primjer, samo držite ventil za punjenje upaljača prema gore i mlaznicu limenke butana naopako. Pritisnite mlaznicu dolje na ventil za punjenje upaljača i držite dok brojite do pet. To je to.

Povremeno ćete možda morati pročistiti zračni džep koji bi se mogao razviti u spremniku za gorivo nakon ponovljenih punjenja. Ako imate upaljač koji ne pali ili vam se čini da se ne puni kako treba, najčešće je krivac višak zraka u spremniku! Trebate samo mali odvijač da pritisnete ventil za punjenje dok sav zrak i preostali butan ne ispuste. Samo pazite da usmjerite ventil dalje od lica dok odzračujete spremnik! Napunite ga butanom i trebali biste biti spremni. Po potrebi ponovite.

Uvijek pogledajte upute za upotrebu upaljača kad obavljate održavanje i, naravno, nikad ne punite upaljač niti radite na njemu u blizini otvorenog plamena. Sigurnost na prvom mjestu!

Upaljači naspram šibica
Omiljene među puristima, šibice za cigare od cedrovine pružaju jedinstveno iskustvo koje može poboljšati početni okus i aromu cigare, kao i ponuditi sjajnu priliku za razmetanje uz paljenje šibice i plamen koji oživljava kad se primakne cigari.


Šibice za cigare popularne su u salonima, ali jednostavno ne funkcioniraju dobro na otvorenom, posebno u vjetrovitim uvjetima. Iako nemate teret brige da ćete izgubiti kutiju šibica kao što biste mogli imati s upaljačem, još uvijek riskirate da se šibice smoče ili polome. Također, nakon što šibica obavi svoju dužnost, mora se sigurno odložiti, a to može biti frustrirajuće, pogotovo kad ste u pokretu.

Trake ili štapići od cedrovine nude slično zadovoljavajuće iskustvo kao i šibice od cedrovine, ali trake se ipak moraju zapaliti upaljačem ili šibicom. Dakle, u usporedbi sa šibicama i trakama od cedrovine, upaljači jednostavno nude veću fleksibilnost i praktičnost. To ne znači nužno da su upaljači bolji od šibica ili traka od cedrovine. Upaljači samo nude drukčije iskustvo. Uvijek možete upotrijebiti svoj upaljač da zapalite te štapiće od cedrovine. Samo vi možete odlučiti što je odgovarajuće za vrijeme i mjesto na kojem želite uživati u pušenju.

Pronađite svoju vatru
Sa značajkama kao što su integrirani rezači za cigare, prozorčići za razinu goriva i završni slojevi koji se lako drže, upaljači za cigare pružaju veliku funkcionalnost i profinjen dizajn. Naći ćete jedan za svaku priliku, pa čak i upaljače s glatkom površinom koje možete dati ugravirati. Postoji upaljač savršen za vas koji samo čeka da ga otkrijete. Dakle, pretražite HumidorDiscountovu kolekciju upaljača već danas i pronađite svoj vrhunski izvor vatre.

Sve cijene već uključuju PDV.. Besplatna dostava od 99,00 €. Za vrijednost narudžbe ispod 99,00 € primjenjuju se dodatni troškovi dostave. Precrtane cijene predložene su maloprodajne cijene.