S.T. Dupont

S.T. Dupont

Ne postoji ime u svijetu upaljača i dodataka za cigare koje je sinonim za luksuz kao što je S. T. Dupont. Tvrtka Dupont nudi ljubiteljima cigara raskošne, visokokvalitetne upaljače koji pružaju savršen spoj oblika, funkcije i profinjenosti. Od kultnih klasika do vrhunskih modernih kreacija, upaljači S. T. Dupont jednostavan su izbor za mudre ljubitelje cigara.


Pojava S. T. Duponta

Simon Tissot Dupont, danas poznatiji kao S. T. Dupont, iskoristio je svoje veze koje je stekao dok je bio dvorski fotograf Napoleona III. kako bi izgradio vlastitu tvrtku specijaliziranu za konjske zaprege za parišku elitu. Iako je posao bio uništen u požaru 1872., Dupont je iskoristio trenutak da usmjeri svoju energiju na izgradnju posla s luksuznom kožnatom robom.


Dupontove kreacije postale su omiljen izbor francuske više klase, od kožnatih aktovki i prtljage do novčanika, torbica i drugih kožnatih proizvoda. S Dupontovom ostavštinom čvrsto na mjestu, Simon Dupont 1919. godine povukao se iz obiteljskog posla kako bi omogućio svojim sinovima, Andréu i Lucienu, da odnesu Dupontovo naslijeđe u novo doba.

Sinovi su preselili Dupontove radionice iz Pariza u obiteljski dom predaka u Favergesu u Francuskoj, alpskoj općini blizu jezera Annecy, južno od Ženevskog jezera. Ta nova lokacija, udaljena od gužve i vreve velikog grada, pružila je savršenu atmosferu za razvoj proizvoda koji će pogurati tvrtku Dupont u njeno zlatno doba.

Svaka godina koja je prolazila donosila je sve veću važnost za tvrtku, a do 1929. godine sinovi su osigurali partnerstvo s još jednim kultnim francuskim dobavljačem, Cartierom. Dogovor je otvorio vrata Dupontovim proizvodima za prodaju u Sjevernoj Americi i daljnje stjecanje međunarodnog prestiža. Međutim, slom burze 1929. prijetio je potkopati Dupontov novostečeni utjecaj. Ipak, kao što je učinio Simon Dupont kad je njegov posao s kočijama uništio požar više od pola stoljeća prije, sinovi su pretvorili tragediju u priliku.

Rođenje upaljača S. T. Dupont

Razarajući učinci burzovnog sloma 1929. godine imali su dobru podlogu za braću Dupont, dajući im priliku da preusmjere svoj fokus na najviše razine društva, koje slom nije omeo. Posao obitelji Dupont uživao je u neprekidnom uspjehu tijekom 1930-ih unatoč ekonomskim previranjima Velike depresije. To je dovelo do značajne posebne narudžbe 1941. godine koja će zauvijek učvrstiti S. T. Dupontovo mjesto u povijesti.

Maharadža Patijale, kneževske države u indijskoj regiji Punjab, zatražio je 100 posebno dizajniranih večernjih torbi S. T. Dupont, svaku s posebno lakiranim ukrasima. Maharadža je također želio da svaku torbicu prate odgovarajući upaljači za cigarete od punog zlata. Tvrtka Dupont nije se bavila proizvodnjom upaljača, ali nisu namjeravali dopustiti da im ta unosna narudžba izmakne. Tim je marljivo prionuo na posao i kad su završili, napravili su jedan od prvih ultraluksuznih džepnih upaljača na benzin.

To je iznjedrilo prvi upaljač S. T. Dupont redovne proizvodnje, benzinski upaljač Dupont Ligne 1 (linija 1). Elegantne ponude unutar te linije bezvremenski su klasici koji su postavili standard za sve luksuzne upaljače koji će uslijediti. Nakon Drugog svjetskog rata, Dupont će se udaljiti od propadajućeg posla s kožnatom robom i usmjeriti više energije na izradu upaljača i drugih dodataka.

Plinski upaljač Ligne 1 pojavio se na sceni 1951., označivši još jedan trenutak koji je promijenio igru za Dupont. Čvrsto ukorijenjen kao jedan od svjetskih premijernih proizvođača luksuznih upaljača, Dupont će nastaviti pridonositi Dupontovoj baštini legendarnim dizajnom upaljača kroz svako sljedeće desetljeće, uključujući Ligne 2 iz 1970-ih, Ligne D iz 1980-ih i vrhunske mlazne upaljače današnjice.


Odabir upaljača S. T. Dupont

Upaljači S. T. Dupont dizajnirani su s izvrsnim detaljima u Dupontovim legendarnim radionicama i nude vam sam vrhunac profinjenosti upaljača, kao i funkcionalnosti. Iako upaljači Dupont nisu najpovoljnije opcije dostupne na tržištu, svaki od njih nudi vrijednost utkanu u osebujan karakter i stil kakvih danas nema nigdje drugdje u svijetu.

Ligne 2

Legendarna serija Ligne 1 umirovljena je 2013., predajući baklju Ligne 2 kao kultnom upaljaču Dupont za sljedeću generaciju. Upaljači Ligne 2 predstavljeni su 1977. i imaju viši, ali tanji profil od svojih prethodnika i odmah prepoznatljiv fijuk kad se poklopac otvori. Dostupni u širokom rasponu završnih obrada, upaljači Ligne 2 savršena su nadopuna humidorima S. T. Dupont Ligne 2.

Le Grand

Koristeći se dizajnom Ligne 2 kao osnovom, ovaj je upaljač stvoren posebno za ljubitelje cigara. Upaljač isporučuje širok, dvostruki mekani plamen koji pruža idealnu pokrivenost kad palite svoje omiljene cigare, ali također ima plamen baklje za više fokusirano paljenje cigare.

Atelier

Ovaj upaljač prikazuje neusporedivu umjetnost Dupontovih radionica, ili ateljea, u njihovoj upotrebi dragocjenih materijala i lakova. Upaljači Ligne 2 obojeni su prekrasno teksturiranim bojama koje unose vlastitu eleganciju u iskustvo pušenja.

Défi Extreme

Najprodavaniji Défi Extrême (što u prijevodu znači ekstremni izazov) stvoren je za pustolove 21. stoljeća sa snažnim plamenom baklje otpornim na vjetar dizajniranim za rad u ekstremnim uvjetima i na nadmorskim visinama većim od 3500 metara. Ova linija grubih upaljača također uključuje Défi XXtrême, inačicu s dvostrukom bakljom.

MaxiJet

Dupont je lansirao seriju baklji Xtend 2000. godine, koja je odmah postala hit među pušačima cigara. Linija MaxiJet ažurira originalne upaljače Xtend, isporučujući moderni, ergonomski dizajniran upaljač sa snažnim plamenom baklje otpornim na vjetar, idealnim za paljenje vaših cigara dok uživate na otvorenom .

Mega-Jet

MegaJet je jedinstvena varijacija izvornog MaxiJeta, osmišljen kako bi pružio ljubiteljima cigara bolji hvat i ravni plamen baklje koji pokriva veću površinu cigara. Ta popularna opcija postavila je novi standard za upaljače za cigare s tehnologijom mlaznog plamena.

Mini-Jet

Manja verzija popularnih upaljača s bakljom otpornih na vjetar MaxiJet i MegaJet MiniJet nudi kraću i tanju veličinu uz više suvremenih boja i dizajna. Idealni za ljubitelje cigara u pokretu, ti upaljači smanjuju prostor dok povećavaju funkcionalnost.

To su samo primjeri mnogih linija S. T. Dupont među kojima možete birati. Trebate samo odlučiti koja vrsta plamena i koja razina stila i luksuza najbolje odgovaraju vašim potrebama za paljenjem. Bez obzira na to koji upaljač Dupont odabrali, imat ćete iznimno profinjen primjerak kvalitetnog pribora koji se razlikuje od bilo kojeg drugog.


Održavanje i njega upaljača S. T. Dupont

Kao i kod svake dragocjene investicije, želite pružiti svom upaljaču S. T. Dupont najveću pažnju. Kako biste se pobrinuli da vaš upaljač radi na optimalnoj razini, upotrebljavajte samo proizvode koje preporučuje Dupont prilikom održavanja vašeg upaljača Dupont.


Dupont olakšava odabir pravog goriva pomoću praktičnog sustava kodiranja bojama. Donja strana vijka poklopca ventila za gorivo svakog upaljača ima specifičnu boju koja odgovara dopuni goriva Dupont. Dupontovi upaljači Ligne-2 imaju žutu boju, na primjer, tako da biste upotrijebili Dupontovo "žuto" plinsko punjenje. Zamjena kremena jednako je jednostavna uz kremene presvučene bojom kako bi odgovarali određenim upaljačima s paljenjem na kremen.


Iskusite životni stil S. T. Dupont


S. T. Dupont i dalje se svrstava među najprestižnije tvrtke u svijetu, s kupcima od britanske kraljevske obitelji do svjetski poznatih umjetnika, glumaca i raznih međunarodnih slavnih osoba. S. T. Dupont predstavlja više od iskustva, on je stil života. Podignite svoj stil života na potpuno novu razinu uz upaljač S. T. Dupont.

Sve cijene već uključuju PDV.. Besplatna dostava od 99,00 €. Za vrijednost narudžbe ispod 99,00 € primjenjuju se dodatni troškovi dostave. Precrtane cijene predložene su maloprodajne cijene.