Ovlaživači i higrometri

Ovlaživači i higrometri

Dobar sustav ovlaživanja i higrometar ključni su za održavanje vaših cigara u optimalnom stanju i spremnima za uživanje. Ovlaživači se kreću od jednostavnih spužvastih ovlaživača do elektroničkih sustava. Higrometri su također dostupni u tradicionalnim analognim i digitalnim modelima. Niste sigurni koji je pravi za vaš humidor? Bez brige, zato smo mi ovdje!

Zašto je ovlaživač neophodan?
Vrhunske cigare idealno bi trebalo držati na približno 65 % do 72 % relativne vlažnosti. Ako je vlažnost preniska, cigara će biti vruće i gorke. Duhan također može postati krt i popucati. Ako je vlažnost previsoka, cigara može neravnomjerno gorjeti ili je može biti teško držati upaljenom. Pretjerano vlažan duhan također može nabubriti i razdijeliti se, kao i razviti plijesan. Održavanje cigara na nešto nižem rasponu relativne vlažnosti idealno je za proces starenja jer omogućuje razvoj karaktera duhana bez brige o štetnim učincima prekomjerne vlažnosti. Dakle, ovlaživači za cigare obavljaju važnu zadaću održavanja postojane razine vlažnosti, tako da možete uživati u svojim cigarama u točno onom stanju kakvo su proizvođači cigara zamislili.

Kako ovlaživač radi?
Iako različite vrste ovlaživača imaju različite dizajne i materijale, svi ovlaživači prvenstveno rade isto. Ovlaživač će imati neka sredstva za zadržavanje vode, općenito u obliku spremnika ili materijala koji zadržava vlagu, poput spužve. To omogućuje uređaju da doda, a ponekad čak i ukloni vlagu iz okoline kako bi održao odgovarajuću razinu vlažnosti.

Vrste ovlaživača
Dostupni su različiti stilovi, oblici i veličine ovlaživača, tako da ćete sigurno pronaći onaj koji odgovara vašim potrebama za ovlaživanjem. Iako postoji puno vrsta uređaja za ovlaživanje između kojih možete birati, ovlaživači se općenito mogu podijeliti u jednu od dvije kategorije: pasivni ili aktivni.

Pasivni ovlaživači samo dodaju ili uravnotežuju vlažnost u prostoru za cigare. Jednostavni i lagani za upotrebu, ti ovlaživači popularni su u stolnim i putnim humidorima. Ovlaživači na bazi pjene i jednokratni paketi za ovlaživanje primjeri su često korištenih pasivnih ovlaživača. Visokotehnološke, samoregulirajuće jedinice na bazi flisa od akrilnog polimera kao što je adorinijev deluxe premium ovlaživač nude vrhunsku pasivnu kontrolu vlažnosti.


Drugi složeniji ovlaživači rade elektronički, pružajući robusniju kontrolu vlažnosti. Ti uređaji za aktivno ovlaživanje proizvode potrebnu vlagu, ali je također mogu pratiti, redovito je mjereći i dodajući više vlage u atmosferu kad je potrebno. Neki od njih također upotrebljavaju motorizirane ventilatore ili sustave za maglicu za ravnomjernu raspodjelu vlage kroz jedinicu za pohranu cigara. Elektronički ovlaživači najčešće se upotrebljavaju za veće ormariće ili walk-in humidore.

Odabir pravog ovlaživača
Kad birate ovlaživač za svoj humidor, postoji nekoliko točaka koje biste trebali uzeti u obzir:

Veličina prostora za pohranu
Koliko je velik vaš humidor? Koji je maksimalan broj cigara koji može stati? Htjet ćete osigurati da je uređaj za ovlaživanje optimiziran za određeni prostor kako bi se vaše cigare držale u idealnom okruženju.

Veličina i oblik ovlaživača
Ima li vaš humidor poseban prostor za ovlaživače? Ako je tako, koja veličina ili oblik ovlaživača su potrebni? Dok većina humidora nudi dovoljno prostora za postavljanje ovlaživača gotovo bilo kojeg stila, neki su dizajnirani za određene veličine ili oblike. Dakle, morat ćete biti sigurni da će ovlaživač stati.

Razina održavanja
Svaka vrsta ovlaživača zahtijeva određenu razinu održavanja, uglavnom dodavanje destilirane vode u jedinicu zajedno s posebnom antibakterijskom otopinom za ovlaživač, kao što je adorinijeva tekućina za ovlaživač. Koliko ćete često morati puniti uređaj, ovisi o nizu čimbenika, uključujući veličinu uređaja za ovlaživanje, koliko često otvarate i zatvarate humidor, prosječan broj cigara koje se drže u humidoru, pa čak i atmosferske uvjete izvan humidora.

Aktivni ili pasivni
Iako su pasivni ovlaživači jednostavni za upotrebu i razmjerno pristupačni, mogu zahtijevati dosta redovite njege. Za razliku od toga, aktivni ovlaživači obično zahtijevaju manje održavanja, a neki skuplji uređaji rade nekoliko mjeseci bez potrebe za ponovnim punjenjem. Ali mogući su nedostaci aktivnih, elektroničkih ovlaživača to što su općenito skuplji i često mogu zauzeti više dragocjenog prostora u humidoru ili zahtijevaju da se strujni kabel ukopča izvan humidora.

Dok istražujete raznoliku ponudu ovlaživača HumidorDiscounta, otkrit ćete ključne informacije na stranici svakog proizvoda koje će vam dodatno pomoći u potrazi. Moći ćete na prvi pogled vidjeti dimenzije uređaja, broj cigara koje jedinica može primiti, pa čak i kakav je materijal korišten u njegovoj izradi, što će vam olakšati pronalazak pravog za vas i podići vaše iskustvo pohrane cigara na višu razinu.

Higrometri
Higrometri su praktični uređaji koji mjere relativnu vlažnost, dajući vam bolju predodžbu o tome koliko dobro ovlaživač radi. Iako će vam same cigare u konačnici reći jesu li održavane na odgovarajućoj vlažnosti, higrometri olakšavaju određivanje tih razina vlažnosti na prvi pogled, nudeći vam mir. Postoji puno različitih stilova higrometara koji dolaze u različitim veličinama i završnim obradama. Međutim, svi higrometri mogu se podijeliti u dvije različite vrste: analogne i digitalne.

Analogni higrometri


Analogni uređaji obično imaju klasičan okrugli oblik s numeriranim brojčanikom koji vam pokazuje trenutnu relativnu vlažnost. To je najčešći tip higrometra koji se nalazi u humidorima i može ponuditi izgled koji varira od klasičnog stila starog svijeta do suvremenijeg dizajna. Bez obzira na to kako izgledaju, analogni higrometri bit će jedna od tri vrste:

Higrometri s metalnom oprugom: Ovi higrometri imaju metalnu oprugu koja se pomiče kao odgovor na razinu vlažnosti. To je najjeftiniji i najmanje precizni tip higrometara.

Higrometri s prirodnom dlakom: Točniji od higrometara s oprugom, ovi uređaji upotrebljavaju prirodnu dlaku koja se širi ili uvlači s promjenama vlažnosti. Dlaka pak pomiče iglu na prednjoj strani brojčanika, pokazujući vam trenutnu razinu vlažnosti. Ta vrsta higrometra zahtijeva redovito održavanje i ponovno kalibriranje, zbog čega je manje idealan za humidore za cigare.

Higrometri sa sintetičkom dlakom: Ovi uređaji rade isto kao i njihovi pandani s prirodnom dlakom, osim što se dlaka sastoji od sintetičkog materijala koji treba malo ili nimalo održavanja. Najbolji higrometri sa sintetičkom dlakom precizni su higrometri njemačke proizvodnje, posebno dizajnirani za visoke razine vlage potrebne za humidore za cigare. Mnogi su unaprijed kalibrirani, kao što je popularni higrometar s dlakom adorini za humidor, tako da su spremni za rad odmah nakon vađenja iz kutije.

Digitalni higrometri


Digitalni uređaji pružaju zaslon koji se lakše čita i mogu vam čak pokazati trenutnu temperaturu, kao i razine relativne vlažnosti. Digitalne higrometre također nije potrebno kalibrirati. Međutim, suprotno uvriježenom mišljenju, digitalne jedinice nisu nužno preciznije od analognih higrometara, jer čak i najbolji elektronički uređaji mogu odstupati za +/- 2 %. Digitalni uređaji koji su optimizirani za humidore za cigare ili razine preko 65 % vlažnosti, kao što je adorinijev kompaktni digitalni higrometar, pružit će najbolju ukupnu točnost.

Personalizirana kontrola vlažnosti
Bez obzira na veličinu ili stil humidora u koji planirate pohraniti svoju kolekciju cigara, postoji ovlaživač i higrometar idealan za vaš prostor za pohranu cigara. Dakle, započnite svoju potragu za ovlaživačima i higrometrima te personalizirajte svoj humidor već danas.

Sve cijene već uključuju PDV.. Besplatna dostava od 99,00 €. Za vrijednost narudžbe ispod 99,00 € primjenjuju se dodatni troškovi dostave. Precrtane cijene predložene su maloprodajne cijene.