Bušač i rezač

Bušač i rezač

Bilo da se opuštate kod kuće ili uživate u cigarama dok ste u pokretu, rezači za cigare s bušačem izvrstan su način za brzu i preciznu pripremu vaših cigara. Tradicionalni giljotinski rezači, V-rezači i druge vrste rezača za cigare imaju svoje prednosti, ali malo ih se može natjecati sa svestranošću i praktičnošću dobrog rezača s bušačem.


Kako funkcioniraju rezači za cigare s bušačem

Rezači za cigare s bušačem jednostavnog su dizajna, ali vrlo učinkoviti i upotrebljavaju kružnu oštricu, obično od nehrđajućeg čelika oštrog poput žileta, koja buši rupu na kraju ili glavi cigare. To je razmjerno jednostavan postupak koji se postiže u samo nekoliko kratkih koraka:

 1. Poravnajte oštricu u sredini jednog kraja cigare.
 2. Gurnite oštricu u cigaru i okrenite.
 3. Nastavite okretati rezač dok se ne napravi dovoljna rupa za provlačenje.
 4. Uklonite rezač.

  To je sve što je potrebno. Samo pazite da ne pritisnete prejako ili da ne okrećete rezač previše divlje tijekom rezanja. To može oštetiti cigaru pa je uvijek najbolje polagano, odmjereno rezanje. Ako se čini da je rez malo izvan središta, ne brinite se. I dalje ćete uživati u svim ukusnim divotama koje cigara nudi. Uz malo vježbe, poravnavanje rezača postat će vam prirodno i bušit ćete tu cigaru kao profesionalac.


  Pušite li inače cigaru većeg promjera? Nemojte se bojati napraviti dva ili tri reza kako biste bili sigurni da možete slobodnije uvlačiti. Te rupe mogu biti odvojeni ili preklapajući rezovi ovisno o veličini cigare i rezača s bušačem. Rezači za cigare s bušačem daju vam moć fleksibilnosti.

  Prednosti rezača za cigare s bušačem

  Ako razmišljate o rezaču za cigare s bušačem, nekoliko značajki čini te rezače uvelike korisnima za modernog pušača cigara:

  Jednostavnost upotrebe

  Rezači s bušačem pripremaju vaše cigare u tren oka uz jedan pokret guranja i okretanja. Jednostavan dizajn rezača s bušačem također znači da se ne morate brinuti o tome da ćete odrezati previše s glave cigare kao kod giljotinskih rezača.

  Prenosivost

  Rezači s bušačem idealni su za one koji uživaju u cigari dok su u pokretu jer su rezači općenito kompaktnog dizajna i laki za nošenje. Mnogi rezači s bušačem, kao što je popularni bušač adorini Large Bullet, imaju privjeske za ključeve za dodatnu praktičnost i uvlačive oštrice za dodatnu sigurnost.


  Svestranost

  Rezači s bušačem vrlo su prenosivi, ali će također rezati gotovo svaku tradicionalnu cigaru Parejo ili ravnu cigaru, bez obzira na veličinu. Oštrice za bušenje dolaze u različitim veličinama, a većina se kreće od 7 mm do 13 mm u promjeru. Neki rezači s bušačem imaju više oštrica za veće i manje cigare. Dizajn rezača s bušačem također omogućuje jednostavnu integraciju u druge naprave za cigare, kao što su višenamjenski alati i upaljači za cigare.

  Vrijednost

  S punim spektrom cijena i stila, rezači za cigare s bušačem mogu pružiti nevjerojatnu vrijednost vašem iskustvu pušenja dok su istovremeno laki za vaš džep. Dostupan je čitav niz visokokvalitetnih rezača s bušačem, od pouzdanih svakodnevnih alata do najluksuznijih dostupnih, kao što je privlačan okrugli rezač Davidoff i druge izvrsne opcije.

  Nedostaci rezača za cigare s bušačem su rijetki, ali ipak ih vrijedi uzeti u obzir kad odlučujete o najboljem rezaču za svoje potrebe. Rezač s bušačem stvara manju rupu za uvlačenje od mnogih drugih vrsta rezača. Dok neki ljubitelji sugeriraju da manji otvor pomaže usredotočiti tijelo i okus cigare na nepce, drugi tvrde da ograničava punoću cigare. Međutim, to se lako kompenzira jednostavnim izrezivanjem više rupa iz kojih se uvlači.

  Jedan nedostatak koji je teže prevladati jest to što je većinu rezača s bušačem puno teže upotrebljavati na oblikovanim cigarama. Dakle, ako redovito uživate u cigarama u obliku Torpeda ili drugim Figuradima, onda tradicionalni rezač s bušačem možda nije idealan izbor za vas.


  Ako se nalazite među onima koji vole probati od svega pomalo, odlična bi alternativa bio kombinirani rezač, poput rezača za cigare Porsche Design 3-u-1 koji može rezati uz bušenje, giljotinu i V-rez vašu cigaru. Uz nešto takvo uvijek ćete imati pravi alat za posao, bez obzira na oblik cigare.


  Probušite, zapalite i uživajte!

  Bilo da se opuštate u svom omiljenom salonu za cigare ili letite diljem svijeta, rezači s bušačem omogućuju vam brzo i precizno rezanje cigara kako biste se mogli baciti na posao uživanja u cigarama bez obzira na vrijeme i mjesto.


Sve cijene već uključuju PDV.. Besplatna dostava od 99,00 €. Za vrijednost narudžbe ispod 99,00 € primjenjuju se dodatni troškovi dostave. Precrtane cijene predložene su maloprodajne cijene.