Kako namjestiti humidor?

Počnite s brisanjem unutarnjih stijenki i polica humidora čistom vlažnom krpom. Španjolska cedrovina upija vlagu i djeluje kao pufer, pa vlaženje drva krpom pomaže ukloniti rizik da suho drvo unutarnjih ploča upije vlagu iz vaših cigara. Visoko se preporučuje upotrebljavati destiliranu vodu u svemu što se odnosi na humidor, kako se na površini drva ne bi stvorio kamenac.

Zatim ovlaživač treba napuniti destiliranom vodom ili, umjesto toga, posebnom tekućinom za ovlaživač poput one uključene s humidorima adorini. Stavite napunjeni ovlaživač unutar humidora i zatvorite poklopac.

Upotreba destilirane vode kao tekućine za vlaženje pomaže u držanju bakterija dalje od humidora i sprječava da se pore spužve začepe. Posebne tekućine za ovlaživače obično je upotrebljavaju kao osnovu, ali također sadrže bezmirisne, antibakterijske aditive.

Elektronički sustav za ovlaživanje ubrzava početno vlaženje humidora, budući da nastavlja puniti humidor vlagom sve dok se ne postigne željena razina vlažnosti. Konvencionalnim sustavima za ovlaživanje možda će trebati nekoliko dana dok ne namjeste potrebnu razinu vlažnosti. Kako biste ubrzali početni proces vlaženja, možete također staviti čašu ili posudu napunjenu destiliranom vodom u humidor dok se ne postigne željena razina vlažnosti, a unutarnje drvene ploče upiju dovoljnu količinu vlage. To je naročito korisno kod većih humidora.

Nakon toga potrebno je podesiti higrometar. Sljedeći video pokazuje kako namjestiti humidor.

Je li humidoru potrebna posebna njega?


Koji je pribor izričito potreban...